Categorieën
Aktiviteiten

De Passie-award voor ons bestuurslid Maria Rosenbrand

Een keer in de vier jaar organiseert de Gemeente Bladel een feestavond voor alle vrijwilligers van de gemeente Bladel. De gemeente doet dit als blijk van waardering voor de inzet van de vrijwilligers. De gemeente is zich er erg van bewust hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Zeker in deze tijd waarin verbinding met elkaar en onderlinge samenwerking om gezamenlijk tot iets moois te komen, van steeds groter belang blijken te zijn.

Als vrijwilligersorganisatie krijg je de mogelijkheid om iemand voor te dragen voor de passie-award. Deze award is voor iemand die zijn hart en ziel in zijn of haar vrijwilligerswerk legt. Die uitblinkt in bevlogenheid, motivatie en doorzettingsvermogen, passie heeft voor zijn of haar vrijwilligerswerk en betrokkenen en betrouwbaar is. Iemand die de rots in de branding is op wie anderen kunnen bouwen.

Wij hebben gemeend ons bestuurslid Maria Rosenbrand te moeten voordragen om voor deze award in aanmerking te komen met de volgende motivatie:

Wij hebben in Maria Rosenbrand binnen Stichting Het Kompas, Torendreef 20 5531 ET Bladel, iemand die haar hart en ziel bijna dagelijks in het vrijwilligerswerk legt.

Maria is bestuurslid en heeft als primaire taak het aansturen, werven en motiveren van de ruim 40 vrijwilligers die binnen het Kompas hun kennis en vaardigheid wekelijks delen met meer dan 200 deelnemers. Daarnaast is Maria zeer actief bij het organiseren van activiteiten en verzorgd ze samen met een collega bestuurder de deelnemers administratie. Maria wordt wel eens de “moeder” van Het Kompas genoemd.

Zij heeft een enorme verantwoordelijkheidsgevoel en vervult haar vele taken met een enthousiasme en positiviteit die afstraalt op alle andere vrijwilligers. Ze is bijna dagelijks te vinden in ons gebouw aan de Torendreef in Bladel en weet de recreatieruimte altijd zodanig aan te kleden dat er een echte huiskamersfeer ontstaat. En of dit allemaal nog niet genoeg is verzorgd Maria ook de persberichten die we o.a. regelmatig kunnen lezen in de PC55.

Als er iemand binnen de Gemeente Bladel als vrijwilliger in hart en ziel, een keertje in het zonnetje moet worden gezet is het “onze” Maria wel.

Op vrijdagavond 15 november 2019 was het zover, de feestavond in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel. We waren met 10 vrijwilligers van Het Kompas aanwezig. Tijdens deze avond is de passie-award door wethouder Davy Jansen uitgereikt aan Maria. Samen met nog 6 andere kanjers is Maria in het zonnetjes gezet en ontving ze een oorkonde, een cadeaubon, bloemen en een mooi applaus van een volle zaal andere vrijwilligers uit de gemeente Bladel.

Maria gefeliciteerd, het is je van harte gegund.

Theo van der Velden