Categorieën
Geen categorie

Corona maatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie vorige week en van vragen van diverse bezoekers van Het Kompas, heeft het bestuur deze week weer gesproken over gewenste maatregelen vanwege Corona. De basisregels van de overheid zijn voor ons nog steeds leidend: was je handen, hoest en nies in je elle boog, gebruik papieren zakdoekjes, heb je klachten: blijf thuis en maak een testafspraak, 1,5 meter is een veilige afstand, schud geen handen, draag een mondkapje waar dat moet, zorg voor voldoende frisse lucht binnen.

Als bestuur vragen we nadrukkelijk om deze regels zoals we die eerder al hebben aangegeven en ook vermeld zijn in het gebouw, te hanteren tijdens het bezoek aan Het Kompas. De belangrijkste regel vinden we: draag een mondkapje als je niet gevaccineerd bent. Maar ook als je wel gevaccineerd bent, vinden we het heel verstandig en veilig om in het gebouw een mondkapje te dragen. Dit voor je eigen en andermans veiligheid.

Die activiteiten waarbij een wat groter aantal personen in een kleinere ruimten zijn, hebben we intussen gesplitst in meer bijeenkomsten met minder personen.

We hopen dat iedereen zich zoveel mogelijk houdt aan de regelgeving. Waarbij we natuurlijk hopen dat dit een gunstig effect heeft op het verminderen van het aantal besmettingen. Zodat de overheid (of wij als bestuur) niet terug hoeft te grijpen op een ingrijpende maatregel: opnieuw een lockdown.

Laten we positief afsluiten: met ieders goede medewerking kunnen we veilig gebruik blijven maken van Het Kompas. Daar gaan we samen voor!

Namens het bestuur,

Harrie Rooijackers, voorzitter