Algemene info Kompas Bladel

Stichting Het Kompas is een vrijwilligersorganisatie die hobbyactiviteiten en cursussen aanbiedt. Als je graag actief bezig wilt zijn, nieuwe dingen wilt leren en mensen wilt ontmoeten dan ben je bij Het Kompas van harte welkom.

De hobbyactiviteiten bestaan vooral uit dingen doen met je handen in onze werkplaatsen. Ook worden er cursussen gegeven.

Wat zijn onze activiteiten ?

Activiteiten het hele jaar rond zijn: houtsnijden, houtbewerken, autotechniek, kleding maken, klokkentechniek en diverse vormen van kunst schilderen en tekenen.

Kortlopende activiteiten zijn o.a. koken en manden vlechten.

Cursussen : Windows 10, iPad, glas in lood maken en conversatie Engels.

Ook is er iedere 3de dinsdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur het Repaircafé , waar u samen met onze reparateurs uw defecte en/of botte apparaten en kleding gratis kunt laten repareren.

Een korte toelichting op onze belangrijkste activiteiten

Wilt u onder deskundige leiding aan uw eigen auto sleutelen of kleine reparaties uitvoeren dan kan dat bij ons. Wij hebben hiervoor een eigen brug en de nodige gereedschappen.

Bij hout bewerken zijn talloze mogelijkheden die u onder begeleiding van vakmensen kunt uitvoeren. Denk hierbij aan kinderspeelgoed, meubeltjes, spullen voor in de tuin, etc. Wij beschikken over alle gereedschap en machines die hiervoor nodig zijn.
Wilt u met beiteltjes en gutsen aan de slag om b.v. een houten beeld te maken is dit ook mogelijk en bijzonder leuk om te doen. U kunt er ook makkelijk thuis aan doorwerken zoals ook met sommige andere activiteiten mogelijk is.

Het kunst schilderen en tekenen worden begeleid door kunstenaars die u vanaf de basis meenemen en uw mogelijke talenten steeds verder ontwikkelen. Vrij schilderen kunt u doen met acryl en aquarel verf of olieverf. Aan u de keuze.

In ons kleding atelier wordt u geleerd om zelf kleding te maken onder begeleiding van echte coupeuses. Uiteraard beschikken we over diverse naai- en lockmachines , etc. 

De kooklessen bestaan uit lessen voor beginners en gevorderden en worden gegeven in onze eigen goed geauditeerde keuken onder leiding van een zeer bekende kok uit deze regio.

Een bijzonder activiteit is  het manden vlechten. Onder leiding van een ervaren mandenvlechter worden u de beginselen bijgebracht hoe zelf een vorm te maken. Mandenvlechten vraagt wel wat geduld, zeker in het begin, want met een werkstuk ben je wel enige tijd bezig. Het eindresultaat van de cursisten mag gezien worden. Het is een grote variatie van onderwerpen die zoals soms zelfs op tentoonstellingen buiten Het Kompas te zien zijn.


Gezelligheid en elkaar ontmoeten

Bij Het Kompas draait het om contact met mensen, gezelligheid, iets te leren en vooral om elkaar te ontmoeten. In onze huiskamer worden de koffie/thee(gratis) pauzes gehouden en komt er menig sterk verhaal op tafel. Kortom hier word lief en soms ook leed met elkaar gedeeld.

Tot slot

Onze activiteiten zijn  hoofdzakelijk bestemd voor doelgroepen uit de gemeenten: Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel-de Mierden en worden begeleid door deskundige vrijwilligers die graag hun kennis en kunde aan u willen overdragen.

Het Kompas is gevestigd aan de Torendreef 20 te Bladel.
Natuurlijk kunt u ook bellen naar tel. 0497-385069 of mailen naar info@kompasbladel.nl